Aikikids/Aikijeugd

Aikido voor kinderen

In aikido draait het niet om competitie maar om controle over een situatie. Het feit dat er geen wedstrijden zijn, zorgt voor een ontspannen sfeer waarbij kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen. Er wordt veel aandacht besteed aan discipline en respect voor elkaar en de omgeving. Het is mooi om te zien hoe de meer ervaren kinderen de jongsten hier wegwijs in maken.


Aikidobewegingsvormen verminderen agressie en bevorderen lichaamscoördinatie. Kinderen kunnen er ook lekker hun energie in kwijt. Er wordt samen getraind met jongens en meisjes van verschillende leeftijden. Het “moeten” rekening houden met elkaar bevordert de samenwerking. Spel en plezier staan bij onze jongsten voorop terwijl de wat oudere kinderen reeds bewuster technieken aanleren.


Onze groepen zijn opgedeeld in de aikikids van 6 tot 11 jaar en onze aikijeugd vanaf 11 jaar. Binnen deze groepen wordt er indien nodig nog onderscheid gemaakt in leeftijdscategorie en/of technische vaardigheid. Een team van enthousiaste volwassen aikidoka’s staat hiervoor voortdurend tot beschikking. Er wordt regelmatig met de leraars samengekomen om de vorderingen van de groep te bespreken en indien nodig de lessen qua structuur en inhoud aan te passen. Aikido is dan ook een continu proces.


Heb je zin om aikido eens uit te proberen? Trek sportieve kledij aan en kom gerust enkele lessen meedoen. Zo krijg je een prima beeld of aikido iets voor jou is.

Aikikids laatste les van het school jaar